Followers

Thursday, December 10, 2009

Allah bless..

alhamdulillah..

arini result kuar.. aku syukur dgn ape yg aku dpt.. even x dpt DL tp aku redha.. diz sem mmg rmai yg result nye trun.. so,am i.. tp nseb bek aku trun sket je.. syukur.. b4 result kuar aku dpt gift from parents.. sgt sukee.... thanx,ayah and ibu..

story b'mula...

arini bgn pg kne pegi keje.. aku keje part tym kt Bridge Knowle Events kt area ampang.. aku cm da pnat nk keje.. tp syg plak nk b'henti.. nnt x de income lebih.. and tym keje cm x de mood sgt.. coz mls.. 2 3 ari nie aku asik pk psal life je.. kdg2 aku rse epi, kdg2 aku rse seday.. today,pg2 aku cm suram je.. and ptg suddenly ayah aku kol tny "adik,nk jam x?" and aku cm "haa.. okey je.. jam ikin ni pn da x de btry.." and i was like sooo happy.. da lme kot aku nk jam.. since yg aku yg dlu tue da 4 years since aku form 3,okeyy.. aku syg jam swatch tue.. sgt b'guna kt aku.. and aku smp umah asik t'senyum menanti jam.. my mom called and tny nk yg mne 1 and aku search the watches through internet laa coz ade no siri utk watches tue.. finally,i decide color itam.. sgt suke jam tue.. thank you soo much, ayah & ibu... love u sooo much..


this is the one..

after da dpt jam,aku cm chuak plak ngan result.. yela,if result truk ape plak parents aku rse nnt.. sgt mendebarkan.. alhamdulillah,they satisfied ngan result aku.. syukur sgt...

in nut shell,life nie ade mse kte suka ade mse kte duka.. we must think that every dugaan yg Allah kasi kt kte adalah sumthing yg kte mampu buat & sume benda tue ada hikmah.. Allah Maha Mengetahui..


insan yg lemah & bersyukur,
shikin shariff

2 comments:

Dean Shaari said...

wow....
I'm having the same situation here gak
aku tgh keje part-time kat the same place for the past 3 breaks and the boredom has already struck me...
make me think more about my final year project and which one should I prioritize either money or education kn since dua2 is inter-connected...
haiyo, rase mcm nk pendekan je keje one month jd 2 minggu and then concentrate on my final year project ye dak?

'R' said...

wow..fossil tuh