Followers

Sunday, July 31, 2011

ahlan wa sahlan, ya ramadan...

assalamualaikum...

heyya, readerss..

alhamdulillah, kite diberi kesempatan menyambut ramadan kali ini.. syukran.. em, mesti ada yang dah buat persiapan raya kan.. baju raya dah tempah? haha.. mesti kene tempah awal kan sebab skarang tailor dah tanak ambik if lambat2.. 

same goes to me.. i anta kain kat medan mara nak tempah baju kurung modern 2 weeks before puasa, dah diorg dah tutup and tanak ambik tempahan dah.. awal giler kot dah tak ambik tempah.. grrrrr.. stress betol.. since i suke die jahit, i hantar je even siap lepas raya.. sebab nye i ada few baju raya lagi.. hehe.. 2 kurung modern and 2 baju kurung biase.. and mungkin nak beli lagi 1 baju ready made which grey in color since 1st day theme for my family is grey.. so, 5 baju raya.. haha.. too many,huh? yelaa, i'm the only girl in the family.. memang every year baju raya about that much.. tapi bole je pakai pegi class kan in future..

kuih raya dah buat? ker tunjuk2 je? haha.. since i dah takde benda nak buat dkat rumah, so i plan nak buat few types of kuih raya.. semestinya kuih cornflakes.. wajib... and maybe nak buat cookies jugak kot.. anyone ada resepi kuih raya yang simple2 tak? jom lah share.. heee... and i nak resepi cornflakes dari melissa.. nanti nak mintak kat die.. ;) and my aunties nak jugak cornflakes tue and suruh i buat untuk diorg skali.. haha.. macam sedap je kan i buat.. padahal belum buat pun lagiii.. heee..

okeyy.. sempena bulan yang mulia nie.. saya shikin shariff nak mengucapkan selamat menyambut ramadan al-mubarak dan semoga ramadan kali ini dapat kite memperbaiki diri masing2 dan dapat barakah dari-Nya.. insyaAllah.. 

assalamualaikum.. ;)

4 comments:

Nur Zalikha binti Halim said...

Wah sama la kite. The only princess in the family. Hehehehe

shikin shariff said...

kannn.. best jadi the only princess.. ;)

hakim said...

haih orang lain tiada pon baju raya,dia sampai 5.eceh.

shikin shariff said...

hehe.. alaa,lelaki kan sempoi je.. lg pun pompuan nak pegi clas pun bju kurung.. so,tadehal lah byk2 pon.. ;)