Followers

Wednesday, November 24, 2010

opah ohh opah..

haii, kawan-kawan..
arini aku nak story psal opah aku.. hikhik.. the story begin...

opah aku nie seorang yang pemurah.. suka belanja cucu-cucu dia.. itu yang kami suka.. tapi kadang2 bila dia bebel, memang bernanah lah telinga.. itu kami tak suka.. haha.. dulu ktorg penah holiday kat A Famosa melaka tido banglo.. then,die bole join ktorg swimming.. hebat betol opah aku ni.. die juge agent cari jodoh.. dah fews peeps yang die jodoh kan.. ada yang jadi and ada juge yang tak jadi.. so,sape2 yang tade jodoh tue, bole laa cari opah aku.. haha.. okey.. move to the next story..

opah aku ni ada ramai kawan.. yela,die rajin pegi ngaji kat masjid.. so,ramai lah kenalan.. one of her bestfriends is seorang Datin nie.. aku pun tak tau nama die.. juz panggil Datin je.. hee.. mereka ni memang rapat sangat lah.. opah aku pun tak habes-habes cite psal Datin tu kat kitorg.. sampai nak jodoh kan anak perempuan Datin tue ngan sape ntah.. tapi tak jadi pon..

baru-baru nie tym raya haji, Datin tak dapat datang umah opah aku.. so, anak lelaki die wakil kan untuk ziarah umah opah aku... ayah aku lah layan tetamu and tanya itu tanya ini.. lelaki tu umur 22 tahun.. still study lagi kat utm kot.. ntah.. aku pon lupe.. and lelaki tu ada bagi makanan and a cakes.. wah, baik betul kasi macam-macam Datin nie.. suka lah opah aku..

and the next day, umah opah aku dipenuhi dengan sedara-mara aku.. so,agak kecoh lah rumah opah aku.. tiba-tiba Datin tue datang.. opah aku ajak masuk tapi die segan kot sebab ramai.. die juz drop sumthing untuk opah aku.. korg tau tak ape?? die kasi handbags untuk opah aku.. branded jugak weihh.. aku pun usha-usha lah handbags tue.. aku pun berkata "opah,baiknya datin tue.. opah kena lah buat anak die jadi cucu menantu.."  then,opah aku gelak-gelak.. die tanya aku, nak ke kat anak datin tue.. adoiii.. opah aku dah salah faham.. die ingat aku nak kat anak datin tue.. habes kat semua orang die cite.. even kat parents aku.. adoii..

pagi tadi as usual, kitorg breakfast dulu before pegi keje.. lpas makan,aku trus lah siap-siap nak naik keta.. tiba-tiba opah panggil.. "ikin, ni ayah tanya bila nak tanya Datin pasal menantu ni".. hoiii.. diorang tak habes lagi cakap pasal tue.. hakdoiii.. malu weihh.. dah lah.. aku pun tak tau nak kata apa..

buh-bye..


9 comments:

kirei girl said...

wah class gitu...dpt ank datin tu..hebat tu..pastikan aku jd flower gurl ek,...=P

shikin shariff said...

haha.. takde makne weihh.. kalo parents dah masuk campur,habes lah weihh.. ohh,tidakkk..

kirei girl said...

ala...abes tu punah la harapan aku??? waaaaaaaaa.... ala tapi klu jodh nk buat camne kn..tolak mcm mane pun mest dtg jgk...pape pun aku doakn yg terbaek tuk awk ye cik shikin..=)

shikin shariff said...

hihihi.. thank youu,puti.. ada jodoh tak ke mana.. tak kira lah siapa kan.. ;)

shilasam said...

eceyh...anak datin..superb la ko kenken..hahaha :)
tp aq taw ko nk sape..hahahaha...

kirei girl said...

ikin: btl tu...asalkn ko bahagia disamping suami yg tercinta(hahaha ayat poyo tp ikhlas)

shilla: sape??? sharing la...

shikin shariff said...

shilla : haha.. cheytt.. kau tau ke? cheisss.. waiting and waiting and waiting... lalalala...

puti : haha.. ;)

baker's daughter said...

woowwww gler laa kenken!!perrgghhh mantop anak datin sei..klau dia ade abg bg kat aku ekh..bole kte jadi ipar :D

shikin shariff said...

yayan : cheiss.. nak jugak kau eyh.. haha.. jom jom.. die ada abg gak weihh.. best gak kte jadi ipar.. bole shopping slaluuu.. ;))